Temat: Re: [Wielbmy] Kolejny podziemny parking i inne rewelacje
Od: adessaxKASUJ@wp.pl (Neo[EZN])
Grupa: pl.regionalne.wroclaw
Organizacja: Telekomunikacja Polska
Data: 29.07.2010 11:29:41
Neo - to że ktoś _coś_ robi i ma _jakieś_ pomysły - to za mało!
Popatrz na skutki tych gonitw za króliczkiem (dewiza życiowa RD).
Ale też mimo tego, że wiele z tych planów nie zostało zrealizowanych - zostało zrobione również dużo dobrego.
Spójrz ile powstało (lub zostało wyremontowanych) nowych dróg w ciągu ostatnich 10 lat.
Porównując Wrocław z wieloma innymi miastami nie wyglądamy wcale tak źle pod względem liczby inwestycji.
Bezrozumnie zadłużył miasto (np. na stadion). Obawiam się, że nowa moda na zadłużanie się u wykonawców zamiast w bankach, ma na celu zaciemnienie sytuacji i uniknięcie zarządu komisarycznego!
O ile początkowo byłem pozytywnie nastawiony do budowy stadionu to kiedy pomyślałem, że za te miliony można było wybudować nowe drogi i linie tramwajowe to już wolałbym zdecydowanie, żeby one powstały zamiast stadionu... Myślę, że to właśnie z nich byłaby lepsza inwestycja w rozwój Wrocławia.
Nawiasem - wieszczę, że nie pochodzisz sobie Neo już niedługo po wrocławskich parkach. W końcu je ogrodzą i zaczną sprzedawać bilety :-)
No... z tym parkiem przy Teatralnej to są i plusy dodatnie i ujemne tego rozwiązania.
PS. EZN w nicku oznacza jakąś edukację tamże? Też miałem taki epizod :-)
Tak. Edukację - całe 5 lat w technikum /1996-2001/. Nick kiepski i nie jestem żaden Neo z Matrixa ale już tyle lat go używam, że nikt by nie wiedział kim jestem gdybym zaczął się inaczej podpisywać ;)